Noutati

Noutati din domeniu sau sfaturi utile...

Top 3 greșeli emoționale pe care le fac cumpărătorii de locuințe!

A greși este omenește. A greși atunci când îți cumperi o locuință te costă. Ce-ai face dacă ți-am spune că poți evita aceste greșeli fără prea mari eforturi? E simplu, lasă raționalul să te conducă, nu emoționalul și vei face cea mai bună achiziție.

Îți prezentăm mai jos cele mai mari trei greșeli emoționale pe care le fac cumpărătorii, cu speranța ca tu să nu fi săvârșit niciuna dintre ele.

1. Dragostea la prima vedere. Nu te poți îndrăgosti de o proprietate la fel cum te îndrăgostești de o femeie. Și totuși se întamplă! În ambele cazuri lucrurile pot evolua înspre o direcție greșită. Depinde de tine. Ai fost cucerit încă de la prima vizionare de o locuință și te visezi deja petrecându-ți următorii ani savurând din multitudinea de facilități. Ești dispus să faci sacrificii peste sacrificii pentru ca acea locuință să fie a ta și numai a ta. Atenție! Este bine să visezi cât mai sus dacă realitatea te urmează. Dacă însă rămâne mult în urma ta, căderea va fi foarte dureroasă.

2. Mai mult, mai bun, mai ieftin. Cumpărătorii, în special cei aflați la prima “aventură”, sunt nehotărâți. Dacă voi găsi o locuință mai mare? Sau mai aproape de centru? Cum ar fi să fie și mai ieftină? Sunt întrebări care amână decizia cumpărării și dacă agentul lor imobiliar nu este un profesionist, această amânare va duce la pierderea unor oportunități. Acești cumpărători au nevoie de mai multă încredere, iar în imobiliare acest lucru înseamnă: un plan foarte bine conturat, un buget defalcat pe faze(achiziție, renovare, costuri suplimentare) și o echipă de specialiști(agent imobiliar, avocat, notar, consilier financiar, etc).

3. Capcana culorilor. Am denumit prin asta finisajele și dotările care au tendința de a lua ochii(și banii) cumpărătorilor neavizați. Cine nu și-ar dori o locuință “de-a gata” în care să nu trebuiască decât să-și aducă doar lucrurile personale? Gusturile însă diferă de la un individ la altul. La fel și nevoile. Sunt slabe șanse ca o locuintă să se potrivească pentru nevoile a doua familii total diferite. Aceste îmbunătățiri costă și se regăsesc în prețul de vânzare a locuinței. Nimeni n-ar trebui să plătească pentru lucruri pe care le vor îndeparta apoi din locuință.

Succes!

Sursa: Imobiliare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *